A Vár Holding Kft.

2011. szeptember ~ 2011. év

A tulajdonos…

     Nagy Emília tulajdonos-ügyvezető 2001-től dolgozik folyamatosan pénzügyi területen. Előbb az ING-NN Biztosítónál, mint unitmanager, majd 2003 és 2006 között az akkor induló ICT Európa Kft-nél, Jász- Nagykun Szolnok megyében, pályázati tanácsadóként és regionális vezetőként. Foglalkozott pályázatírással és pályázatmenedzseléssel, 2007-től pedig már a hitelezési üzletágban, saját hitelirodában alakította, formálta ügyfélkörét. 2008 és 2009 között tapasztalatokat szerzett és kapcsolatokat épített ki a devizapiacon is, majd 2009-ben a KB-Edelmetall GbmH magyarországi hálózatának lett az igazgatója.
     A megszerzett tapasztalatok alapján alapította 2010-ben a Vár-Holding Kft.-t, a bajba jutott bankhitele [Tovább is van...]

Egy év szakmai „hordaléka”

2011. szeptember ~ 2011. év

     Szeptemberben lesz egy éve annak, hogy a Vár Holding Kft. porondra lépett az adósságrendező programjával. Egy év már elegendő idő ahhoz, hogy a tapasztalatait összegezzék a cégnél, és a tanulságokat hasznosítsák is. Az elmúlt év eseményeiről és a tapasztalt tanulságokról Nagy Emília tulajdonos ügyvezetővel, és Acsai Balázs operatív vezetővel beszélgettünk.
     — A szakmai előéletéből logikusan és egyenesen következik, hogy beszálltak az adósságrendezési piacra. De miért adósi oldalon?
     N. E.: — Nekem is volt egy három és háromnegyed milliós svájci frank hitelem. Egy évig becsülettel fizettem, ám amikor már nagyon megemelkedtek a törlesztő részletek, úgy gondoltam, visszafizetem egy összegben. Egy év után [Tovább is van...]

A hitelt vissza kell fizetni — de hogyan?!

2011. szeptember ~ 2011. év

     Azt tartja a mondás: valamit helyrehozni gyakran kétszer annyi időbe telik, mint amennyibe elrontani került. Nagyrészt igaz ez a „bedőlt”, vagy bedőlés előtt álló hitelek esetében is.
     Az immár évek óta húzódó gazdasági válság hatására lényegesen megváltoztak — romlottak — a családok életkörülményei Magyarországon. Egyfelől, mert családok százezreinek csökkentek olyan mértékben a bevételei, hogy az már a megélhetésüket veszélyezteti; másfelől: a devizaárfolyamok kedvezőtlen változásai — különösen a svájci frank csúcsra járása — ugrásszerűen megnövelték a családok költségvetését.
     Több program indult az országban köztük a legnagyobbat maguk a bankok indították el: könnyítés címén.  [Tovább is van...]

Alkusz-e az, aki az adósnak segítene?

2011. szeptember ~ 2011. év

– Ellentmondások a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete határozatában –

     A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2011. július 6-án furcsa határozatot küldött a Vár Holding Kft.-nek. A felügyelet ebben a határozatban eltiltja a Vár Holding Kft.-t mindennemű pénzügyi szolgáltatási — különösen az alkuszi — tevékenységtől, és egyúttal 5 millió forint bírságot is kirótt a cégre. A határozat azért volt igazán különös, mert a vitatott szolgáltatásunk nem irányul sem hitelközvetítésre, sem alkuszi munkára.

     A határozat kikerült a PSZÁF honlapjára is, így üzleti ellenfeleink gyorsan elterjesztették a hírt, a bankok pedig a már szerződött ügyfeleinket tájékoztatták rendkívül nagy hatékonysággal. Azt pers [Tovább is van...]

Mások írták - Tényleg bűn az adósság?

2011. szeptember ~ 2011. év

Utánajártunk: tényleg bűn az adósság?

     ”Bűn az adósság, állítja a legszélesebb nyilvánosság előtt Orbán Viktor – a déli államok adósságának okán. A miniszterelnök úgy véli: „most olyan időket élünk, amikor a bűnöket megbüntetik...”

     ”...Az ószövetségi zsidó felfogást talán legjobban a 2 Mózes 22, 13-14 verseiben leírt szabályozás szemlélteti: „Ha valaki kölcsönkért felebarátjától egy állatot, és az megsérült vagy megdöglött, amikor gazdája nem volt ott, akkor kártérítést kell neki fizetni. De ha a gazdája jelen volt, akkor nem kell neki megtéríteni. Csak ha bérelt állat volt, akkor kell gazdájának megkapnia a bért...”

Új fogalom: profitmegosztó partnerség

     ”...Vagyis, ha ingye [Tovább is van...]

Rólunk írták - Hitelből megvalósuló álmok helyett

2011. szeptember ~ 2011. év

VALÓSÁG Egekbe szökő árfolyamok, fizetetlen törlesztések, felmondott szerződések, becsődölt életek

     A mezőtúri T.-né és a Korona Kredit Zrt. jelzáloghiteles történetéről tavaly ősszel tudósítottunk lapunkban. Tipikus devizahiteles ügy volt, aminek következményeként T.-né és családja idegen lakóvá vált saját korábbi házában. A történetnek volt még egy szereplője: B.-né, a közvetítő ügynök.

     A kunszentmártoni B.-né még valamikor 2007-ben térképezte fel szisztematikusan Mezőtúr utcáit. Ahol vakolatlan, kerítetlen, befejezetlen házat látott, vagy más jelből sejtette meg, hogy jól jöhet a háznál egy kis pénz, oda bekopogtatott. Szabad felhasználású, svájci frank alapú hitellel házalt, és jókora ügyfélkörr [Tovább is van...]

Hírek és információk - Közlemény

2011. szeptember ~ 2011. év

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2011.09.01-től a VÁR HOLDING KFT nevében eljáró és készpénzt átvehető munkatársakat megbízólevéllel láttam el, a megbízás kiterjed a készpénzátvételére is, melyet átvételi elismervényhez kötöm. A megbízólevélben szerepel az átvételi elismervény tömb sorszáma. Kérem, ezt feltétlenül ellenőrizni szíveskedjenek.

A képviseleti joggal felruházott munkatársak, akik készpénz átvételére is jogosultak: A lista nem teljes, folyamatosan bővítjük.

Nagy Emília  Tiszaföldvár
Baranyi Istvánné Kunszentmárton
Angyal Mihályné Martfű
Kormos Erika Szolnok
Fehér Veronika Rákócziújfalu
NO+SoZo Kft/ Németh Ottília és Soós Zoltán   Szombathely
 [Tovább is van...]

Mások írták - Zavarok a devizahitelesek megsegítése körül

2011. szeptember ~ 2011. év

     Ütközik a devizahitelesek mentőcsomagjának részeként tegnap megjelent kormányrendelet és a bankok üzletszabályzata, a megoldás valószínűleg az lesz, hogy a pénzintézeteknek változtatniuk kell a feltételeken. Akadnak más gondok is a jogszabállyal.
     Üzletszabályzataik módosítására kényszerülhetnek a devizahitelt nyújtó bankok az Otthonvédő Program miatt. A tegnap megjelent kormányrendelet szerint a gyűjtőszámla hitelkeret-szerződés futamideje legfeljebb 30 évvel meghaladhatja az eredeti devizahitel-szerződés futamidejét, de az adós 75. életévével a futamidőnek le kell zárulnia.

Olvassa el a teljes cikket is

Mások írták - LMP: édeskevés az eszközkezelő koncepciója

2011. szeptember ~ 2011. év

Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője pénteken az MTI-nek azt mondta, az e célra előirányzott 2 milliárd forint "cseppnek is kevés", ugyanis csupán pár száz családon lehet így segíteni. Részletek...