Megtévesztő bankok, megtévesztett ügyfelek

2011. november ~ 2011. év

A magyarországi devizahitelezés, a pénzügyi világban, az úgynevezett carry trade konstrukció szerint zajlik. A carry trade lényege, hogy egy alacsony kamatú devizában felvett hitelt magas kamatú országba helyeznek ki, ahol a hitelfelvevő haszna a két ország kamatkülönbsége. A carry trade alkalmazásának feltétele, hogy ha az árfolyam csökkenni kezd, a hitelt azonnal vissza kell fizetni, különben az árfolyam esése elviszi a kamatnyereséget. Emiatt alapszabály, hogy a carry trade keretében felvett kölcsönt nem szabad nem likvid eszközbe, például ingatlanba, tartós fogyasztási cikkbe fektetni, mert a részletekben való fizetés garantáltan veszteséget eredményez a hitelfelvevőnek.
    Mindezt esetleg az egyetemek közgazdasági, vagy pénzügyi szak [Tovább is van...]

Büntető feljelentések a pénzt eltevő munkatársak ellen

2011. november ~ 2011. év

A Vár Holding Kft. nagy lendülettel fogott hozzá az országos hálózatának kiépítéséhez, hogy minél előbb országossá váljon a rendszer, és minél több hitelkárosulthoz eljussanak a cég szolgáltatásai.  Gyorsan ezer közelébe futott fel a munkatársi létszám, de azóta már egyértelműen bebizonyosodott: a kevesebb lehet, hogy több lett volna! Nyár végén arra kényszerült a cég, hogy felmondjon 970 munkatársi szerződést, és szeptember 1-jével csak 31-et kössön újra.
     Nagy Emília, a Vár Holding ügyvezető igazgatója, így indokolta a jelentős változásokat:
     — Ügyfélpanaszok nyomán figyeltünk fel arra, sajnos már elég hamar, hogy sok munkatárs felrúgta a velünk kötött megbízási szerződése korlátait, és olyan dolgok [Tovább is van...]

Amikor a szolgáltató nyeregben érzi magát

2011. november ~ 2011. év

Adóssegítő, adósmentő szolgáltatása során nagyon sok furcsa, jelenséggel találkoznak a Vár Holding Kft.  munkatársai. Ilyen volt L. Hajnalka esete is, akit egy úgynevezett pénzügyi szolgáltatóval,  a Credit House Zrt.-vel hozta össze a rossz sorsa.
    Az ilyen típusú szolgáltatók valamilyen háttér-finanszírozó bankkal, pénzintézettel állnak szerződéses viszonyban, s a tőlük kapott, átvett forrásokat helyezik ki, immár a saját, egyedi konstrukciójuk szerint. Ilyenkor az a szokás, hogy a kért hitel fedezetéül ajánlott ingatlanra rákerül egyrészt a háttérben lévő pénzintézet jelzálogjoga, másrészt pedig a hitelt folyósító pénzügyi szolgáltató vételi — joga.          A bank jelzálogjoga és a Credit House vételi op [Tovább is van...]

Mások írták - A bankszövetség öt szakmai javaslatot vizsgál a devizahitelezéssel kapcsolatban

2011. november ~ 2011. év

A CDS-felár nagy kilengései miatt stabilabb megoldás született azzal, hogy csak a referenciakamathoz kötik a jelzáloghitelek kamatát, mint ha az országkockázati felárat is figyelembe vennék - hangzott el a Magyar Bankszövetség szerdai háttérbeszélgetésén, ahol a devizahitelezésről volt szó. A szervezet öt szakmai javaslatot vizsgál a devizahitelezéssel kapcsolatban, de ezek csak a lakossági jelzáloghitelekre vonatkoznak. 

http://hetivalasz.hu/uzlet/dolgoznak-a-megoldason-43028

Mások írták - A kaszinókapitalizmus megbukott

2011. november ~ 2011. év

Az a hitelezés, amit svájcifrank-alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt. A bankok szerencsejátékot űztek és rajtavesztettek. A rendszer bedőléséért elsődlegesen ők a felelősek – mondta a Demokratának Lentner Csaba közgazdász.

– A devizahitelesek drámája szinte sorstragédia lett. Hogy jutottunk idáig?


– Tisztázzunk valamit mindjárt az elején! Teljességgel téves és helytelen a szóban forgó problémakör esetében devizahitelről beszélni. Ez ugyanis nem az. 

http://www.demokrata.hu/ujsagcikk/a_kaszinokapitalizmus_megbukott

Mások írták - Refinanszírozott devizahitelt nem lehet kedvezményesen végtörleszteni?

2011. november ~ 2011. év

2008 márciusában szerződtem a Duna Ingatlanfinanszírozó Zrt.-vel deviza alapú (CHF) kölcsönszerződéssel. Jelenleg mintegy havi 60e Ft-os többletköltséget jelent az árfolyam különbözet ezért óriási örömöt okozott az, hogy született egy törvény mely ugyan rövid időre, de engedélyezi a végtörlesztést  egy kedvező árfolyamon. Azonban ezen örömöm nem tartott sokáig, mert a törvény megjelenésének másnapján már szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy én bár megfelelek  a törvényben meghatározott kritériumoknak, de mégsem tudok végtörleszteni. 

http://homar.blog.hu/

Munkatársaink aktuális listája

2011. november ~ 2011. év

Cégünk 2011. augusztus végén felbontotta az összes munkatárs szerződését, majd egy részükkel újraszerződtünk. Az alábbiakban közöljük azok névsorát és elérhetőségét, akik jelen pillanatban teljes jogú szerződött partnerei a Vár Holding Kft.-nek.

http://varholding.hu/kepviseletre-jogosult-munkatarsak

FEKETELISTA

2011. november ~ 2011. év

Ügyfeleink jelzései alapján, sajnálatos módon, több volt munkatársunkkal szemben, súlyos gyanúk, sőt vádak fogalmazódtak meg az elmúlt hónapokban. A legsúlyosabb ügyféli vádakkal illetett szervezőink listáját az alábbiakban közöljük, s egyben sajnálatunkat fejezzük ki a magukat becsapva érző ügyfeleinknek.

K.  János 5 ügyféltől vette át a megbízási díj második 35.000 forintját, és ezt az összeget a mai napig nem fizette be a VÁR HOLDING KFT. pénztárába.

V-né G Diána ellen folyik a nyomozás, eddig 20 ügyfél jelezte a 35.000, és némely esetekben a teljes 70.000 Ft átvételét, ami a mai napig nem lett befizetve a VÁR HOLDING KFT. pénztárába.

K. Csaba Dánielné ellen is érkeztek feljelentések. Eddig 3 esetről tudunk, ahol 35.000 Ft-o [Tovább is van...]

Céginformáció - Vár Holding Kft.

2011. november ~ 2011. év

A tulajdonos…

     Nagy Emília tulajdonos-ügyvezető 2001-től dolgozik folyamatosan pénzügyi területen. Előbb az ING-NN Biztosítónál, mint unitmanager, majd 2003 és 2006 között az akkor induló ICT Európa Kft-nél, Jász- Nagykun Szolnok megyében, pályázati tanácsadóként és regionális vezetőként. Foglalkozott pályázatírással és pályázatmenedzseléssel, 2007-től pedig már a hitelezési üzletágban, saját hitelirodában alakította, formálta ügyfélkörét. 2008 és 2009 között tapasztalatokat szerzett és kapcsolatokat épített ki a devizapiacon is, majd 2009-ben a KB-Edelmetall GbmH magyarországi hálózatának lett az igazgatója.
     A megszerzett tapasztalatok alapján alapította 2010-ben a Vár-Holding Kft.-t, a bajba jutott bankhitele [Tovább is van...]

A hitelt vissza kell fizetni - de hogyan?

2011. november ~ 2011. év

     Azt tartja a mondás: valamit helyrehozni gyakran kétszer annyi időbe telik, mint amennyibe elrontani került. Nagyrészt igaz ez a „bedőlt”, vagy bedőlés előtt álló hitelek esetében is.
     Az immár évek óta húzódó gazdasági válság hatására lényegesen megváltoztak — romlottak — a családok életkörülményei Magyarországon. Egyfelől, mert családok százezreinek csökkentek olyan mértékben a bevételei, hogy az már a megélhetésüket veszélyezteti; másfelől: a devizaárfolyamok kedvezőtlen változásai — különösen a svájci frank csúcsra járása — ugrásszerűen megnövelték a családok költségvetését.
     Több program indult az országban köztük a legnagyobbat maguk a bankok indították el: könnyítés címén.  [Tovább is van...]

Az Európai Unió összeomlása elleni megoldás: AZ ARANY

2011. november ~ 2011. év

A válság nem csak Athént sújtja: egész Dél-Európa bajban van

A hét elején Luxembourgban, az Európai Unió pénzügyminiszterei váratlanul júliusra halasztották az újabb, 12 milliárd eurós hitelrészlet folyósítását az adóssággal terhelt Görögországnak. A késlekedés hírére hétfőn az európai piacok több mint 1 százalékkal alacsonyabban nyitottak a pénteki záráshoz képest, az euró árfolyama esett a dollárral szemben.

A kínos döntésre alig több mint egy évvel az után került sor, hogy a nemzetközi közösség felajánlotta a görög kormánynak az első 110 milliárd eurós hitelcsomagot. Görögország azonban nem tett eleget gazdasági vállalásainak, ígért reformjait halasztgatja, így a vártnál jóval nagyobb a recesszió; a hiány immár [Tovább is van...]