Kásler-per

2012. február ~ 2012. év

Mit tehetnénk hozzá mindezekhez? Legfeljebb annyit: várjuk a folytatást, és reméljük, hogy sikerül újabb lépéseket tenni a teljes igazság kimondása felé.
Bírósági ítélet, milliárdok visszafizetéséről Első fokon pert vesztett az OTP Bank egy magánszemély ellen
Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnöke a felperes abban a perben, amelynek alperese a legnagyobb magyar bank, az OTP. Kásler Árpád a keresetében a bank teljes devizahitelezési gyakorlatát kifogásolta, és ebből a „csomagból” a bíróság két nagyon fontos kifogást indokoltnak és alaposnak is tartott. Ez kisebbfajta áttörésnek számít az eddigi ítélkezési gyakorlatban.
 [Tovább is van...]

A végtörlesztés

2012. február ~ 2012. év

— Az Eszközkezelő a hiteladóssal, az adásvétellel egyidejűleg, határozatlan időtartamú lakásbérleti szerződést köt a megvásárolt lakóingatlanra — lépett tovább a témában dr. Pálfi Miklós. — A bérleti díj számításához azonban semmi kapaszkodót, keretszabályt nem ad meg a jogalkotó, csupán a Lakástörvényre hivatkozik minduntalan. A lakbér tehát majd szabad egyezkedés tárgya lesz, vagy az Eszközkezelő szabja meg egyoldalúan a tarifát. Több további bizonytalanság is van még, így azt mondhatjuk: majd csak a végrehajtás során láthatjuk meg, hogy igazi segítséget nyújt-e a jogszabály, avagy csak egy formális, nehezen végrehajtható rendelkezéssel van dolgunk.
Add a házad, s bérlő lehet belőled! —  [Tovább is van...]

Kőteleki fórum

2012. február ~ 2012. év

Az adósok úgy érzik, becsapták, majd cserbenhagyták őket a bankok
AdósfórumKőtelken, devizahitel-károsultaknak Végletekig elkeseredett, mélységesen [cenzúrázva]dott emberek gyűltek össze nemrég egy koraestén a kőtelki községháza házasságkötő termében. Devizahitel-károsultak, akik leküzdötték a bennük lévő természetes szégyenérzetet, amiért bajba kerültek, és akik még segítséget remélnek egy tanácsadó cégtől, életük nagy problémájának megoldásához.
— Sokkal többen érdeklődtek, kérdezősködtek telefonon ennél — magyarázta Szandainé Márkus Zsuzsa, az est szervezője, a Vár Holding Kft. munkatársa, a kezdés előtti percekben. — De szégyellik a bajukat a falu színe előtt, és inkább arra kértek, hogy személyesen ke [Tovább is van...]

Polgármesterek

2012. február ~ 2012. év

Levél a polgármestereknek

A Vár Holding Kft. a „falujáró” körútja során a polgármesterekkel is felveszi a kapcsolatot. Ez természetes, hiszen, a településvezetőknél senki jobban nem ismeri a helyben jelentkező szociális és egzisztenciális gondokat — így a devizahitelesek helyzetét is.
Alább abból a levélből idézünk részleteket, amelyet a Vár Holding Kft. küld az érintett települési vezetőknek.
„Tisztelt Polgármester Asszony/ Úr! Engedje meg, hogy a Vár Holding Kft. ügyvezetőjeként tájékoztassam arról, hogy az Ön településén is megkezdtük a lakosság tájékoztatását az alábbi témákban: 1) Az eladósodás okai- megoldási javaslatok. 2) A hitelszerződések felülvizsgálata, a szabálytalanságok ismertetése.  [Tovább is van...]

PSZÁF-per

2012. február ~ 2012. év

Jelentős üzleti károkat okozott a PSZÁF-határozat
 [Tovább is van...]